Szukam informacji o Mariannie Rupocińskiej, która była służącą i mieszkała na terenach Goli (pow. jarociński, gm. Jaraczewo). Marianna Rupocińska miała troje dzieci nieślubnych:
Józef Rupociński – ur. 1909 r., później ożenił się z Pelagią Paterką - ur. 1911; w jego akcie małżeństwa zapisano, że Marianna wyszła później za mężczyznę o nazwisku Dziewiątka (niestety bez imienia).
Zofia Rupocińska – ur. 1910 r. (bliźniaczka). Miała również dzieci nieślubne: Rozalię Rupocińską (ur. 1930 r., zm. 2020 r.) oraz Joannę Rupocińską. Następnie wyszła za Franciszka Kosmalskiego (ur. 4 września 1914 r. w Niemczech), strzelca wojennego. Z tego związku urodziła się Janina Kosmalska i Józef Kosmalski. Z rodzinnych opowieści wiem, że Franciszek opuścił Zofię i zniknął.
Stanisława Rupocińska – ur. 1910 r. (bliźniaczka Zofii).
Akty urodzeń dzieci Marianny odnalazłam w USC Jaraczewo. Przeszukałam też wiele innych aktów, ale niestety nie natrafiłam na żadne dodatkowe informacje o samej Mariannie Rupocińskiej – nie znam jej wieku, miejsca urodzenia ani dalszych losów.
Chciałabym poznać w miarę możliwości jej datę oraz miejsce urodzenia, informacje o: rodzicach (imiona, nazwisko panieńskie matki), ojca jej nieślubnych dzieci oraz mężu o nazwisku Dziewiątka.
Z góry dziękuję za każdą pomoc!
|